Begin vorig jaar is het bewonersinitiatief “Ik wil glas in Zeist” gestart met een lobby om in onze gemeente een glasvezelnetwerk te realiseren. Wij willen een open en integraal glasvezelnetwerk voor de gehele gemeente Zeist, inclusief alle kernen en het buitengebied.

Integrale verglazing betekent dat niet alleen alle huisadressen, maar ook alle scholen, zorginstellingen,sportverenigingen en bedrijven in heel onze gemeente van een aansluiting worden voorzien, met alle voordelen van dien. Met de integrale aanleg komt er dus voor iedereen in Zeist een toekomstvast en razendsnel netwerk beschikbaar.

Een open netwerk, waarbij in principe iedereen op het netwerk diensten kan leveren, leidt tot meer keuze en concurrentie op de telecommarkt in onze gemeente. Dit heeft doorgaans een gunstig effect op de prijzen.

Tot ons genoegen kunnen we melden dat er zich een netwerk leverancier, e-Fiber, gemeld heeft, die bereid is heel Zeist integraal van glasvezel te voorzien. E-Fiber is gespecialiseerd in de aanleg van glasvezelnetwerken en heeft dit in diverse andere gemeenten recent ook succesvol gedaan. Deze leverancier is tevens akkoord met het convenant dat de gemeente Zeist in samenwerking met ons bewonersinitiatief heeft opgesteld. Wij denken dat daarmee een stevige basis is gelegd voor een toekomstvast glasvezelnetwerk in de gemeente Zeist.

Echter, het aanleggen van zo’n netwerk en het aansluiten van ieder adres in Zeist, is geen goedkope aangelegenheid. De aanleg gaat dan ook alleen door indien 30% van de inwoners van de gemeente intekent. Dat doe ze door voor minimaal 1 jaar een abonnement af te nemen bij een van de ISPs die van het netwerk van e-Fiber gebruik maken.

Graag willen wij u vragen, onderstaande bericht met vrienden, buren en kennissen te delen.

Het bewonersinitiatief heeft geen enkel commercieel belang bij aanleg van het netwerk door e-Fiber. Wel denken wij dat er de inwoners van Zeist nu een unieke kans geboden wordt om een flinke stap in de toekomst te maken. Het valt onzes inziens namelijk niet te verwachten dat de gevestigde telecom aanbieders op korte termijn ook over zullen gaan tot het integraal aanbieden van glasvezel. Hierdoor zou het kunnen gebeuren dat heel Zeist, of bepaalde bepaalde delen van de gemeente mogelijk nog heel lang zullen moeten wachten op een glasvezelnetwerk. .De meeste van de ons omringende gemeenten hebben al glasvezel; laat Zeist niet achterblijven!.

Mocht u vragen hebben aan het bewonersinitiatief, email dan info@ikwilglasinzeist.nl

Meer informatie over e-Fiber en de ISPs is te vinden op de website van e-Fiber: https://www.e-fiber.nl/zeist

Het is ook mogelijk de informatieavond van e-Fiber op 17 oktober 19-21 uur  in FIGI te bezoeken, of loop binnen in de glasvezel winkel op de Weeshuislaan 5 in Zeist.

—————————————————————————————————————–

Zeg ook JA tegen glasvezel in heel Zeist!

We hebben nu de kans op het supersnelle netwerk van de toekomst

De komende maanden voert e-Fiber campagne in de gemeente Zeist om te kijken of er voldoende interesse is voor glasvezel onder de inwoners. E-Fiber is gespecialiseerd in de aanleg van glasvezelnetwerken en vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op glasvezel. Daarom willen ze graag in alle kernen van Zeist, en natuurlijk ook in het buitengebied, dit netwerk van de toekomst aanleggen.
Daarmee krijgen alle Zeistenaren niet alleen toegang tot supersnel internet, telefoon en TV, maar komt er ook veel meer keuze op de telecom markt.

Maar dan moeten we wel nu JA zeggen

Alleen wanneer 30% van de bewoners JA zegt tegen glasvezel legt e-Fiber het glasvezelnetwerk aan op ieder huisadres in de hele gemeente Zeist. Ook alle scholen, sportverenigingen, zorginstellingen en alle bedrijven worden dan aangesloten. Een unieke kans om in één keer met heel Zeist een grote stap naar de toekomst te maken.

Kies ook voor glasvezel

Woon je in de gemeente Zeist en wil jij ook verbonden blijven met jouw wereld door supersnel en betrouwbaar internet? Wil je dat heel Zeist in een keer klaar is voor de toekomst?

Zeg dan JA tegen glasvezel en kies voor een glasvezelabonnement bij een van onze providers.

Je stem telt mee op het moment dat je een abonnement afsluit bij een van onze providers. Mocht de aanleg onverhoopt niet doorgaan, dan zit je natuurlijk ook niet vast aan het abonnement. 

Wil je meer weten?

Kom dan naar de informatieavond van e-Fiber op 17 oktober 19-21 uur in FIGI, of loop binnen in de glasvezel winkel op de Weeshuislaan 5.
Je kan natuurlijk ook kijken op de website van e-Fiber (https://www.efiber.nl/zeist). Daar vind je trouwens ook het aanbod van de providers die je op het netwerk van e-Fiber kan vinden.

Samen gaan we voor glasvezel in heel Zeist!

Samen gaan we voor glasvezel in heel Zeist!